Paddo Growkit Handleiding

Kweek je eigen paddo's in slechts 2 weken!

Click here for English

Click here for German

Werk altijd hygiënisch!

- Adem of hoest niet in de zak.
- Was altijd je handen en onderarmen voordat je aan het werk gaat met je kit. Schimmels zijn overal en je wilt niet dat je kweekset besmet raakt.
- Zet de growkit op een schone plek, niet op de grond.

 

STAP 1: Openen

  • Was je handen en onderarmen grondig om besmetting te voorkomen, het liefst met schoonmaakalcohol van minstens 70%. Zorg dat de plek schoon is.
  • Optioneel: plak een donker materiaal (bijv. duct tape) rondom de kweekset (maar niet op het deksel) om te voorkomen dat paddenstoelen vanuit de zijkant van de kweekset groeien.
  • Breek het plastic lipje aan de zijkant van de deksel.
  • Til het deksel voorzichtig op en neem het er af.
  • Spoel het deksel af met water en bewaar het voor later.

 

STAP 2: Kweken

2.1 Plaats de kweekset zonder deksel in de aangeleverde plastic zak. Schuif de opening van de zak onder de onderzijde met de micro-perforatie aan de bovenkant. Zorg dat de zak strak over de kit zit zodat het vocht alleen uit de perforatie gaatjes kan ontsnappen. Je kan hier een elastiek voor gebruiken. Niet luchten en niet sproeien. Je wilt na ongeveer een dag wat waas van druppeltjes in de zak zien. Dat betekent dat de temperatuur en de luchtvochtigheid goed zijn. Als er helemaal geen druppeltjes zichtbaar zijn, kijk dan of de zak er strak overheen zit en of de kit niet te koud staat. Zorg ook dat de kit op een schone plek staat, en niet op de vloer.

Paddo Growkit Setup      

Belangrijke punten:

- De growkit is een levend product!

- Geen direct zonlicht! Paddos groeien het liefst in schemerlicht.

- Geschikte temperatuur: 18 – 30 °C (ideale temperatuur: 23 °C) Voorkom grote temperatuurschommelingen. Hier kun je een thermo-hygrometer voor gebruiken.

- Plaat het niet op of nabij een warmtebron (bijvoorbeeld een radiator). Zet de kit niet op de vloer, naast een raam of op een stoffige of tochtige plek.

 

Warmtemat (optioneel)
  • Plaats de kweekzak met daarin de kweekset op de warmte mat.
  • Zet de warmtemat aan
  • Zet de mat na 48 uur weer uit en wacht totdat de eerste paddenstoelen zich laten zien (2.3). Dit duurt meestal tussen de vijf en tien dagen.
  • Zet dan de mat weer aan en open de bovenkant van de zak een beetje zodat er wat vocht kan ontsnappen. Laat hem aan totdat de kweekset klaar is voor de oogst.
  • Wanneer er na tien dagen nog geen kopjes vormen, neem je het mycelium (de witte materie) uit de plastic doos en zet je deze weer terug in de plastic doos, echter op de kleine zijde. Start dan opnieuw bij (2.1). Zet wederom de warmte mat aan voor de eerste 48 uur en laat hem dan uit totdat de eerste paddenstoelen zich laten zien (2.3). Laat de mat dan weer aan tot de oogst.

 

2.2 Vanaf het moment dat je de eerste kopjes ziet (zie de foto beneden), zet je de zak rechtop. Als de kit relatief droog is, laat de zak dan zitten en maak de zak alleen groter om de paddo's ruimte te geven om te groeien. Zet de zak niet te vroeg rechtop. Doe er geen water bij. De eerste paddenstoelen zullen na ongeveer 1 week volgroeid zijn.

Paddo Growkit Pins   Paddo Growkit Pins

2.3 Laat in deze fase (zie foto beneden) de zak een klein beetje open zodat het overtollige vocht kan ontsnappen. Te veel vocht (een zak waarin grote druppels zijn gevormd die naar beneden lopen) is in deze fase niet goed. Als er helemaal geen druppels zichtbaar zijn in de zak, laat de zak dan dicht. Je paddenstoelen zijn nu bijna klaar. Zorg er voor dat je ze oogst voordat ze de sporen laten vallen.

magic mushroom grow kit instructions   Paddo Growkit Groei

STAP 3: Oogst


Oogst je paddenstoelen wanneer het vliesje begint te scheuren. Dit betekent dat de hoedjes op het punt staan te openen en de sporen los te laten. Houdt de kit in de gaten, want deze fase gaat vrij snel. Wanneer dit bij één of meer paddenstoelen gebeurt, oogsten! Aarzel niet. Je kunt beter iets te vroeg zijn dan iets te laat. Als er zwart poeder (sporen) in de kit ligt ben je te laat. Dit is een kwestie van oefening en experimenteren. Wanneer je te laat bent zijn ze nog steeds eetbaar, maar minder potent. Omdat de sporen zijn gevallen, kan het zijn dat de volgende vlucht misukt.

magic mushroom grow kit instructions   Paddo Growkit Oogsten

3.1 Was je handen en onderarmen grondig.
3.2 Pak een paddenstoel(cluster) onderaan de stam tussen duim en vingers en draai deze voorzichtig. Zo komen de paddenstoelen los van het mycelium. Pas op dat je het mycelium niet beschadigd.
3.3 Oogst alle paddenstoelen, ook de allerkleinsten. Wanneer er lastig te bereiken paddenstoelen groeien, dan oogst je deze door een gesteriliseerd pincet te gebruiken, of je tilt het mycelium uit de doos en plukt dan de paddenstoelen.
3.4 Beschadig het mycelium niet, zo kan de kit besmet raken.

 

STAP 4: Volgende vlucht!


4.1 Vul je kweekset met koud water.
4.2 Zorg er voor dat het mycelium volledig is ondergedompeld.
4.3 Doe de deksel er op.
4.4 Houd de kweekset 12 uur lang in de koelkast. Dit wordt een “koude schok” genoemd. Het stimuleert het mycelium om opnieuw te groeien door een verandering van seizoenen na te bootsen.
4.5 Open na de 12 uur één hoek van het deksel en giet het water er uit.
4.6 Giet het tot de laatste druppel leeg.
4.7 Verwijder het deksel, spoel deze weer schoon en bewaar het voor de volgende vlucht.
4.8 Ga verder vanaf STAP 2

Dit proces kan een aantal keren worden herhaald. Blijf het gewoon proberen, soms kun je wel 6 keer oogsten.

 

Vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen over paddo growkits vind je hier: Paddo Growkit FAQ

Voor overige growkit vragen zijn wij bereikbaar via [email protected]

Stuur een paar foto's van de kit mee.

 

Fijne trip.

AGE VERIFICATION
You must be 18 years or older to enter this page.
Date of Birth