Kosmic's Psilocybe Azurescens Spawn Box Handleiding

Kosmic's Psilocybe Azurescens Spawn box bevat een filterbox met gekoloniseerde houtsnippers. Het is klaar om je eigen paddo veldje mee te maken. Bewaar het tot die tijd in de koelkast.

Benodigdheden:
-     10 liter kleine snippers beukenhout. Ongeveer een halve centimeter groot. Deze kan je vinden in dierenwinkels en tuincentra.
-     Een bruin  kartonnen doos, maximale diepte 15cm (30 x 30 x 15cm is ideaal)
-     Een 1L plastic bak met deksel
-     Een liter aarde (optioneel)
-     Graszaad (optioneel)

Stap 1
Neem de plastic bak en vul deze voor het grootste gedeelte met houtsnippers. Houd wat ruimte over om er later de gekoloniseerde houtsnippers aan toe te voegen. Vul de bak nu met kokend water. Hierdoor worden de houtsnippers ontsmet.

Stap 2
Laat de houtsnippers (nog steeds onder water) overnacht afkoelen. Giet dan het water er uit.

Stap 3
Was nu je handen. Open de filterbox en breek het mycelium voorzichtig met een schone vork.

Stap 4
Voeg nu het gebroken mycelium toe aan de doos vochtige houtsnippers. Gebruik een schone vork of iets soortgelijks om het broed en de houtsnippers gelijkmatig te mengen.

Stap 5
Na het mengen bedek je het mengsel met een laagje nat karton. Gewoon bruin karton is het beste, geen glanzend karton. Plaats het deksel losjes op de bak, zodat het broed is beschermd tegen stof, maar nog steeds kan ademen. Zonder lucht zal het mycelium niet groeien.

Stap 6
Laat de bak ongeveer een maand staan in een schone, stofvrije ruimte totdat de houtsnippers volledig  gekoloniseerd zijn. Als de inhoud van de bak helemaal wit is geworden, zijn de snippers volledig gekoloniseerd. Dan kan het substraat naar buiten. Doe dit in de lente, na de laatste vorst.

Stap 7
Leeg de restanten van je houtsnippers in een grote emmer of soortgelijke bak en dompel deze onder in kokend water. Je kan ook een grote pan op het fornuis zetten.

Stap 8
Laat de houtsnippers (nog steeds onder water) overnacht staan. Giet dan het water er uit.

Stap 9
Was nu je handen. Vul de kartonnen doos en voeg de gekoloniseerde houtsnippers toe.

Stap 10
Neem een schone vork of iets soortgelijks en meng alles gelijkmatig.

Stap 11
Begraaf de (open) doos op een schaduwrijke plek onder een struik of bladverliezende boom (bijvoorbeeld een beuk). Wanneer je het stukje grond de beste kans wil geven bedek je het met 1cm aarde en strooi je er wat graszaad op.

Onderhoud:
De beste manier om het stukje grond te onderhouden is door het altijd vochtig te houden en door het jaarlijks te bedekken met een verse laag houtsnippers. Om te kijken of het vochtig genoeg is steek zo nu en dan een vinger 3cm in de grond. Als het droog voelt besproei je het stukje aarde met water. Wanneer het begint te vriezen voeg je nog een laag houtsnippers toe. Het mycelium zal onder de grond beschermd blijven, maar de houtsnippers zorgen voor extra bescherming en voedingsstoffen voor de oogst van volgend jaar.

De meeste stukjes grond kunnen gedurende het grootste gedeelte van het jaar met rust gelaten worden. Als je een goede plek hebt gekozen zal de aarde niet uitgedroogd raken. Slecht weer kan een oogst tenietdoen of verminderen, maar het mycelium zal veilig zijn voor een volgende oogst. Het enige moment waarop het stukje grond regelmatig aandacht nodig heeft is tijdens de oogst.

Gebruik geen chemische meststof of verdelgingsmiddelen in de buurt van het stukje grond. Deze kunnen de oogst besmetten. Gebruik nooit fungiciden in de buurt van het stukje grond.

Oogsten:
Doorgaans tonen de paddenstoelen zich rond november, tot de eerste vorst. Afhankelijk van de omstandigheden kun je 2 tot 3 keer per jaar oogsten. Dit kan worden verlengd door een kleine kas-achtige constructie op het stukje grond te plaatsen. De ideale tijd om een paddenstoel te oogsten is net voor het vliesje breekt, maar dat is buiten lastig in te schatten. Pluk daarom elke paddenstoel die volgroeid lijkt. Pak de paddenstoel (of een heel cluster) voorzichtig tussen duim en vingers onderaan de stam van de paddenstoel. Draai voorzichtig om ze los te krijgen. Kijk  vanaf nu elke dag of er paddenstoelen klaar zijn om te oogsten.

Verspreiding:
Zodra en een stukje grond is gevestigd kan je hier een gedeelte van afgraven en elders begraven. Begraaf deze simpelweg op een geschikte plek in je tuin. Je kan het stukje ook beschouwen als gekoloniseerd en vanaf stap 9 opnieuw beginnen. Dit zal betere resultaten leveren

WAARSCHUWING: Mettertijd kunnen er andere soorten paddenstoelen verschijnen door contaminatie. Wees altijd voorzichtig en zorg er voor dat je weet wat je plukt!

AGE VERIFICATION
You must be 18 years or older to enter this page.
Date of Birth